Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

CDU/CSU: csökken az előny

MTI
2005.09.08. 21:11

Újabb közvélemény-kutatás mutatta ki Németországban a konzervatív (CDU/CSU) és a szociáldemokrata (SPD) tábor közötti különbség csökkenését, azt, hogy tíz nappal az előre hozott országos választások előtt a CDU/CSU szövetségesével, a liberális FDP-vel együtt nem képes abszolút többséget alkotni.

Az Infratest dimap intézet csütörtökön jelentette, hogy a konzervatív pártok 41 százalékkal vezetnek, de két százalékot veszítettek az előző heti Infratest-eredményhez képest. A szociáldemokraták állnak a második helyen 34 százalékkal, két százalékpontos gyarapodással. Az FDP 6,5 százalékra javult fel, míg a szociáldemokraták szövetségesei, a környezetvédők hét százalékon maradtak. A Baloldali Párt 8,5 százalékot szerezne, ha most lennének a választások, de ezzel a párttal e pillanatban senki sem akar koalícióra lépni. A Baloldali Párt, az egykori Demokratikus Szocializmus Pártja (PDS) is inkább ellenzéki szerepre készül. A Baloldali Párt listáján indulnak a szociáldemokratáktól elfordult Választási Alternatíva jelöltjei is.

Egy nappal korábban a Forsa közvélemény-kutató intézet mérései mutattak ki hasonló eredményeket: mind a Forsa, mind az Infratest Gerhard Schröder kancellár és Angela Merkel CDU-elnök, kancellárjelölt televíziós vitája után mutatta ki a CDU/CSU és az SPD közötti különbség csökkenését.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.