Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Musarraf bátornak nevezte Saront

MTI
2005.09.09. 13:55

Bátornak nevezte Pervez Musarraf pakisztáni elnök pénteken Ariel Saron izraeli miniszterelnököt, amiért elrendelte a gázai övezetben a zsidó telepek kiürítését. Pervez Musarraf egy interjúban elmondta, hogy nagy benyomást tettek rá Ariel Saron lépései. "Azt hiszem, hogy az ilyen lépésekhez bátorságra és vakmerőségre van szükség" - mondta a pakisztáni elnök a gázai kivonulásról. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy Saron "hasonló bátorság mutat majd a palesztin állam létrehozásában".

Musarraf azután állt elő méltató megjegyzéseivel, hogy kezdeményezésére a két ország külügyminisztere a múlt héten Isztambulban találkozott, az eddigi legmagasabb szintű kapcsolatfelvételt teremtve meg Pakisztán és Izrael között. Pakisztán úgy döntött, hogy a gázai övezeti zsidó telepek kiürítésének elismeréséül, a diplomáciai érintkezések fenntartására törekszik Izraellel.

Pervez Musarraf a terrorizmussal kapcsolatban kifejtette, hogy Oszama bin Ladennek, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezérének hollétéről nincs friss információja, mindazonáltal valószínűnek tartotta, hogy bin Laden továbbra is a hegyek szabdalta pakisztáni-afganisztáni határ egyik oldalán rejtőzik. A pakisztáni elnök szerint mára sikerült megtörni az al-Kaidát, az már nem képes irányítani a többi iszlám szélsőséges csoportot, de mint jelkép továbbra is lelkesíti azokat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.