Miklós
-7 °C
2 °C

Az albán parlament jóváhagyta Sali Berisha kormányának összetételét

MTI
2005.09.11. 00:36
Az albán parlament szombaton nagy többséggel jóváhagyta az új kormányfő, Sali Berisha vezette kormány összetételét. A jelenlévő 137 képviselő közül - több mint tizenkét órás maratoni vita után - 84 támogatta és 53 ellenezte az új kormány jóváhagyását. Sali Berisha, aki egyben a jobbközép koalíció fő erejének, az Albán Demokrata Pártnak (PDS) az elnöke is egyben, ígéretet tett, hogy "könyörtelen harcot folytat a korrupció és a szervezett bűnözés ellen", és "az euroatlanti szervezetbe történő integrálódás útjára vezeti Albániát".

"A jogállam megteremtése lesz az elsődleges feladatunk" - hangsúlyozta Berisha, aki a miniszterelnök-helyettesi tisztségre Ilir Rusmaji Albánia-szerte elismert ügyvédet választotta. Az ellenzéki szocialisták nemmel szavaztak, "szélhámosságnak" nevezve Sali Berisha programját. Gramoz Ruci, az Albán Szocialista Párt főtitkára szerint ez a program mély politikai, intézményi, gazdasági és szociális válságba sodorja az országot

Sali Berishát, aki a kommunizmus utáni Albánia első elnöke volt 1992 és 1997 között, a múlt héten jelölték a kormányfői tisztségre, miután a jobbközép koalíció győzelmet aratott a júliusi parlamenti választásokon.

A kormányban a korábbi 19 helyett 14 miniszter van, jelentős szerepet kaptak a fiatal politikusok. A belügyi tárcát egy 33 éves újságíró, Sokol Olldashi vezeti, az igazságügy-miniszter a 31 éves Aldo Bumci. A kormány egyetlen női minisztere, a 33 éves Arenca Troshani jogásztanár az európai integrációs kérdésekkel foglalkozó tárcát vezeti.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!