Auguszta
5 °C
22 °C

Feltételezett terroristákat vettek őrizetbe Franciaországban

MTI
2005.09.26. 10:19
Milánóban is terroristákat kerestek

Házkutatást kezdtek mintegy húsz lakásban a milánói hatóságok hétfőn reggel, feltételezett algériai terroristákat keresve. A rendőrség közlése szerint olyan ingatlanokat kutatnak át, amelyek a gyanú szerint az algériai Ima és Harc Szalafista Csoport (GSPC) rejtett tulajdonában vannak. A terroristák pénzelésére keresnek bizonyítékokat informatikai és textilipari export-import vállalkozásoknál. Egy csoport nyomában járnak, amelynek egyes tagjait már korábban letartóztatták.

Őrizetbe vett a francia rendőrség hét feltételezett iszlámista terroristát hétfőn abban a kiterjedt razziában, amelyet Párizs térségében és Normandiában hajtottak végre. Az előállított személyeket azzal gyanúsítják, hogy merényleteket készítettek elő Franciaországban, de nem volt határozottan körvonalazható tervük egy merénylet végrehajtására.

A francia titkosszolgálat már 2003. februárja óta figyelte a feltételezett terrorista sejtet, miután egy elítélt terroristát büntetésének letöltése után kiengedtek a börtönből. A megfigyelés eredményeképpen 2005 júniusában egy gyanúsítottat letartóztattak, s ekkor már egyértelműen a csoport nyomára bukkantak. Az őrizetbe vett személyeket Párizsban hallgatják ki. A francia rendőrségnek az utóbbi években már többször sikerült lelepleznie iszlámista terrorsejteket.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.