Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Amerika-ellenes röplapokat terjeszt az al-Kaida

MTI
2005.09.29. 08:03
Kapcsolódó cikkek (1)

Az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat iraki szervezete által aláírt Amerika-ellenes feliratokat távolítottak el az amerikai tengerészgyalogosok Irak nyugati részén.

Az egyik plakátot egy Káimba vezető sivatagi országút mentén, a szíriai határ közelében helyezték el. A kék alapon sárga betűkkel írt szöveg arra szólítja fel az iraki állampolgárokat, hogy ne működjenek együtt az amerikaiakkal. Hasonló plakátokról érkezett jelentés a lázadók egyik fő központjának tekintett al-Anbár tartomány több városában.

Az al-Anbárban állomásozó tengerészgyalogosok parancsnoka a CNN amerikai hírtelevíziónak elmondta, hogy a Káímtól nyugatra fekvő Szaadat városában olyan röplapok kerültek forgalomba, amelyek megfenyegetik az amerikaiakat: vagy kivonulnak, vagy meghalnak. Mások "szent háborúra" és az iraki kormány elítélésére szólítják fel a lakosságot.

Az Abu Muszab az-Zarkávi jordániai terrorista vezette iraki Al-Kaida azt állítja, hogy szervezete átvette az uralmat a kájími térség felett és ott "iszlám köztársaságot" kiáltottak ki. Zarkávi fejére 25 millió dolláros vérdíjat tűztek ki. Egy keddi iraki és amerikai bejelentés szerint megölték az iraki al-Kaida második számú emberét, Abu Azzámot és ezt Muaffak ar-Rubai nemzetbiztonsági tanácsadó a "legnagyobb sikernek" nevezte Szaddám Huszein bukott diktátor 2003. decemberi elfogása óta.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.