Judit
-2 °C
8 °C

Inkább hazament az öngyilkos merénylő

MTI
2005.09.29. 12:37

Egy szaúd-arábiai férfi, aki harcolni szeretett volna Irakban, félúton visszafordult, mert nem vállalta az öngyilkos merénylő küldetését - jelentette az al-Vatan című szaúdi-arábiai napilap. Az újság csütörtöki számában megjelent nyilatkozata szerint a 22 éves "iraki önkéntes" egyik barátjától kapott egy szíriai telefonszámot, amelynek tulajdonosa mudzsáhidoknak, a "hit szent harcosainak" kiközvetítésével foglalkozott. A jövőbeli harcos ezután júliusban Damaszkuszba repült. Ott találkozott a "mudzsáhidközvetítővel", aki azt mondta neki, hogy szárazföldi úton, hamis papírokkal viszik majd Irakba, s ott egy "emír" parancsnoksága alá fog tartozni.

Amidőn a fiatalember a "közvetítőnek" kijelentette, hogy jóllehet valóban a "hitetlenek" ellen kíván küzdeni, nem készült fel az öngyilkos merénylők áldozatára, a szír közölte vele: "Ennek eldöntése nem a te akaratodtól függ!" A szaúdi "harcosjelölt" erre elhatározta, hogy visszatér hazájába.

Szakértők becslése szerint sok száz szaúdi csatlakozott Irakban terrorcsoportokhoz. Közülük legtöbben Szírián keresztül jutnak el úti céljukhoz. Az al-Vatan úgy tudja, hogy a Szaddám-rendszer bukása óta a szaúdi-iraki határon összesen csak 63 olyan vallási fanatikus szaúdit tartóztattak fel, akik megkíséreltek harcosként bejutni Irakba.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.