Miklós
-7 °C
2 °C

Megerősödött a Fatah a palesztin önkormányzati választásokon

MTI
2005.10.01. 13:49
A Fatah megerősítette pozícióit a részleges palesztin önkormányzati választásokon, s a voksok több mint 53 százalékát szerezte meg, szemben az iszlám szélsőséges Hamász 26 százalékával a szombaton közzétett hivatalos végeredmény szerint.

A Jordán folyó nyugati partján fekvő településeken csütörtökön tartott voksolás végeredménye szerint a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah mozgalom a palesztin helyhatósági választások utolsó előtti, harmadik szakaszában a megválasztott 104 önkormányzatból 51-ben szerzett többséget, míg a Hamász csak 13-ban jutott döntő szóhoz, a többi településen a kisebb pártok és a függetlenek kerültek fölénybe.

Az első két első voksolásban gyengébben szereplő Fatah egyértelműen erősített, hiszen a valamivel több mint ezer önkormányzati képviselői helyből 547-et szerzett meg, miközben a Hamász 265 tanácsossal rendelkezik. A csütörtöki voksoláson elég magas volt a részvételi arány, a választásokon érintett 127 ezer szavazati joggal rendelkező palesztin 84 százaléka járult az urnákhoz a szombati hivatalos adatok szerint, vagyis az előző két ütemhez képest is részvételi csúcs születetett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.