Luca, Ottilia
2 °C
5 °C

Gyanús csomagok a malajziai nagykövetségeken

MTI
2005.10.04. 17:18

Gyanús csomagot kapott nyolc ország malajziai nagykövetsége - jelentették Kuala Lumpur-i diplomáciai és más hivatalos források. A szóban forgó országok: Ausztrália, a Fülöp-szigetek, Japán, Kanada, Németország, Olaszország, Szingapúr és Thaiföld. A japán külképviseletet kiürítették - közölte Tamai Szatosi szóvivő. Vizsgálják, hogy a csomag mennyire veszélyes - tette hozzá. A német nagykövetség szóvivője, Susanne Baumann arról számolt be, hogy a hozzájuk érkezett csomagban egy kellemetlen szagot árasztó CD-lemez volt, emiatt riasztották a rendőrséget.

A Kuala Lumpur-i körzet rendőrfőnöke elmondta, hogy az összes csomagban CD-lemez volt, valamint sárgás folyadék és por, amelyek ártalmatlanok. A csomagokat az ország középső részén lévő Selangor, illetve az északkeleti részén elterülő Kelantan szövetségi államban adták postára.

Az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett terrormerényletek után Malajziában is szigorították a biztonsági intézkedéseket. Ezzel összefüggésben több terrorriadó volt azóta az országban, de egyetlen merényletet sem követtek el. A hatóságok elfogták viszont a térség legjelentősebb terrorszervezetének, az al-Kaidával kapcsolatban álló Jemaah Islamiyah-nak több tagját.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft