Judit
3 °C
6 °C

Bombafenyegetés a New York-i metróban

MTI
2005.10.07. 06:34
Egy bombafenyegetés miatt csütörtökön megerősítették a New York-i metróhálózatban a biztonsági intézkedéseket - közölte csütörtökön Tom Kelly, az amerikai nagyváros tömegközlekedési vállalatának a szóvivője.

A terrorfeneygetésről szóló hírt később Michael Bloomberg polgármester is megerősítette, és sajtóértekezletén elmondta: a városi hatóságokat a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) értesítette a "speciális veszélyről".

A fenyegetés a tengeren túlról érkezett - közölte Bloomberg, aki hangsúlyozta, hogy New York illetékes szervei minden megtesznek annak érdekében, hogy ne érhesse terrorista támadás az amerikai nagyváros metróhálózatát. Ezért óvintézkedésből növelték a rendőrök jelenlétet a metróállomásokon. A biztonsági emberek csomagokat, hátizsákokat, táskákat és pokolgép elrejtésére alkalmas tárgyakat vizsgálnak át szúrópróbaszerűen - fűzte hozzá.

Ray Kelly, New York rendőrfőnöke hangsúlyozta: olyan értesülések birtokába jutottak, hogy a város metróhálózata néhány napon belül terrortámadás célpontja lehet. Bár az információk egyelőre nem nyertek egyértelműen megerősítést, mindenesetre elég okot adtak arra, hogy megerősítsék a biztonsági intézkedéseket a metróban.

Kelly is megerősítette, hogy a rendőrök különös figyelemmel lesznek az olyan alkalmatosságokra, amelyekben robbanószerkezeteket lehet elrejteni, így például a babakocsikra is.

A hatóságok a metróval utazókat körültekintésre és óvatosságra kérték.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.