Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Fel nem robbant rakétát találtak Saron farmja közelében

MTI
2005.10.16. 01:06
Fel nem robbant rakétát talált egy izraeli katonai őrjárat szombaton Ariel Saron izraeli kormányfő birtoka közelében, a házilagos készítésű rakétát palesztinok lőtték ki a Gázai övezetből, közölték biztonsági források. A rakétát, amely feltehetően műszaki meghibásodás miatt nem robbant fel, hét héttel ezelőtt lőtték ki.

Izraeli illetékesek már augusztusban aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy fegyveres palesztin csoportok rakétáik hatótávolságát megnövelve elérhetik a kormányfő farmját is. Eddig a Gázai övezet északi részéből kilőtt házilagos készítésű, főként Kasszám típusú rakéták csak néhány kilométerre távolabb, a Negev-sivatagban lévő Szderót városát érték el.

Ariel Saron birtoka, ahol rendszerint a hétvégéket tölti, szintén a Negev-sivatagban található, Szderóttól északkeletre, a Gázai övezettől mintegy tíz kilométerre.

A Palesztin Hatóság szombaton bejelentette, hogy szeptemberben tizenhét, Izrael elleni támadást hiúsított meg. A belügyminisztérium közleménye szerint, amely a részletekre nem tér ki, a palesztin biztonsági erők 75 robbanóeszközt találtak, 15 Kasszám rakétát koboztak el és hét, Egyiptomból a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahba irányuló fegyvercsempészési kísérletet akadályoztak meg.

Az izraeli hatóságok gyakran vádolják Mahmúd Abbászt, a Palesztin Hatóság elnökét azzal, hogy semmit sem tesz a fegyveres csoportok megfékezésére. Izrael - 38 évi megszállás után - szeptemberben vonult ki a Gázai övezetből. A kivonulás befejezése előtt Ariel Saron "nagyon kemény választ" ígért az esetleges palesztin merényletekre.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!