Ambrus
-7 °C
3 °C

Romano Prodi lesz Berlusconi kihívója

MTI
2005.10.17. 07:13

Romano Prodi, az Európai Bizottság volt elnöke győzött az olasz baloldal vasárnapi kormányfőjelölt-választásán, így ő lesz a jövő évi parlamenti választásokon Silvio Berlusconi balközép kihívója; az előválasztásra azonban árnyat vetett egy helyi politikus meggyilkolása.Nem végleges adatok szerint az előválasztáson országszerte több mint hárommillióan vettek.

A szavazatok 60 százalékának feldolgozása alapján Romano Prodi a voksok 72,3 százalékát kapta. A végleges adatokat hétfő délelőtt teszik közzé - közölték hétfő reggel a szervezők. A baloldal kormányfőjelölti tisztért heten versenyeztek, Prodi után a legtöbb szavazatot - 15,9 százalékot - Fausto Bertinotti, a Rifondazione Communista (Kommunista Újjáalakítás) 65 éves vezetője kapta.

A szavazóhelyiségek bezárása előtt a rendőrség bejelentette, hogy álarcos fegyveresek agyonlőtték Franscesco Fortugnót, a dél-olaszországi Calabria tartomány regionális kormányának 54 éves alelnökét, egy balközép párt tagját. A rendőrség és politikusok szerint a gyilkosság, amelynek ndítéka egyelőre ismeretlen, a ,Ndranghetának, a szicíliai maffia calabriai megfelelőjének a kézjegyét viselte magán. A gyilkosság egész Olaszországot megrázta, és politikusok egész sora ítélte el, közöttük Carlo Azeglio Ciampi köztársasági elnök.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!