Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Az iráni elnök merénylettel gyanúsítja a briteket

MTI
2005.10.17. 11:02

Az iráni elnök arra gyanakszik, hogy Nagy-Britannia szerepet játszott egy kettős robbantásban, amely öt ember halálát okozta szombaton Irán délnyugati részén - jelentette az ISNA iráni hírügynökség. "Erősen gyanakszunk arra, hogy brit erők szerepet játszanak ilyen terrorista cselekmények elkövetésében" - idézte a hírügynökség vasárnap Mahmúd Ahmadinezsád szavait.

A kettős robbantás, amelyben a halálos áldozatokon túl több mint 80 ember megsebesült, az iraki határhoz közeli Ahvázban történt. Az elnök kijelentései tovább élezték a két ország szócsatáját, ugyanis korábban London ismételten azzal vádolta meg Teheránt, hogy köze volt azokhoz a támadásokhoz, amelyeket az utóbbi napokban követtek el felkelők brit csapatok ellen Irak déli részén.

Iráni illetékesek előzőleg azzal gyanúsították meg a dél-iraki brit csapatokat, hogy segítik és kiképezik azokat az arab szeparatistákat, akiket az iráni Huzisztán tartományban az év folyamán korábban történt robbantássorozat és zavargás hátterében sejtenek. Nagy-Britannia teheráni nagykövetsége útján vasárnap cáfolta, hogy bármi köze lenne az ahvázi merényletekhez.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.