Ambrus
-7 °C
3 °C

Orosz vizekre érkezett az Elektron

MTI
2005.10.19. 08:29

A Levcsenko Admirális orosz tengeralattjáró-vadász hajó kíséretében szerdára virradóra belépett az orosz területi vizekre az Elektron orosz halászhajót, amelyet norvég őrhajók üldöztek a Barents-tengeren, miután megszökött tőlük két norvég halászati felügyelővel a fedélzetén. A halászhajó közép-európai idő szerint kedd este fél tizenegykor találkozott a tengeralattjáró-vadásszal - közölte Igor Digalo, az orosz haditengerészet szóvivője.

A térségben 4-5-ös erősségű volt a vihar. Az Elektron és a tengeralattjáró-romboló fél kettőkor lépett be az orosz területi vizekre és a belső határ mentén haladnak Murmanszk irányába. A területi vizek külső határ mentén haladnak a norvég hajók, amelyekkel a Levcsenko Admirális állandó kapcsolatban áll - közölte a szóvivő. Hozzátette: "a helyzetet ellenőrzés alatt tartják és nincs konfliktushelyzet".

Az Elektront a Spitzbergák körzetében tartóztatták fel még szombaton norvég őrhajók, s ellenőröket küldtek a fedélzetére. A halászhajó kezdetben engedelmeskedett a felszólításnak, hogy kövesse az egyik norvég őrhajót az észak-norvégiai Tomsoe kikötőjébe, de vasárnap váratlanul délnek vette az irányt, Murmanszk felé, lényegében túszul ejtve az ellenőröket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.