Edina
-3 °C
9 °C

Bush elnök ENSZ-szankciókat sürget Szíria ellen

MTI
2005.10.25. 21:11
Kapcsolódó cikkek (1)

George Bush amerikai elnök kedden ismét azzal vádolta meg Szíriát, hogy a szomszédos Libanon megingatására törekszik, terroristákat támogat és sürgette, hogy világszervezet hozzon büntetőintézkedéseket a közel-keleti arab ország ellen.

Az elnök egy légibázison elhangzott beszédében hangoztatta, hogy az ENSZ-nek cselekednie kell, erélyes határozatokat kell hoznia, a szíriai vezetőknek pedig számot kell adniuk a terrorizmus folytatódó támogatásáról és Rafík Haríri libanoni miniszterelnök meggyilkolásában játszott szerepükről. Szíria destabilizálja Libanont, lehetővé teszi a terroristáknak, hogy területén át beszivárogjanak Irakba, valamint palesztin terrorista csoportokat fogad be és nyújt nekik biztos menedéket - sorolta az elnök Damaszkusz bűnlajstromát.

Bush elnök a bollingi légibázison amerikai katonatisztek feleségei előtt mondott beszédében szólt a győzelemhez elengedhetetlen áldozatvállalásról is, aminek az adott időszerűséget, hogy az Irakban meghalt katonák száma a kétezer közvetlen közelébe került, és az amerikaiak többsége ma már hibának tartja a háború elindítását. Az elnök érvelése szerint az elesett katonák emlékét úgy tisztelhetik méltó módon, ha befejezik az iraki küldetést és lerakják a térségben a szabadságot elterjesztő béke alapjait.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.