Gusztáv
-11 °C
-2 °C

A politikai foglyok szabadon bocsátását követelik Szíriától

MTI
2005.11.10. 23:06
Az Egyesült Államok felszólította a damaszkuszi kormányt, hogy feltétel nélkül bocsásson szabadon egy ellenzékit, akit az Egyesült Államokból hazatérőben tartóztattak le kedden az arab ország hatóságai, és vele együtt valamennyi szíriai politikai fogolynak adja vissza a szabadságát.

Scott McClellan fehér házi szóvivő felszólította csütörtökön a damaszkuszi kormány, hogy szüntesse be azoknak a szíriaiaknak a zaklatását, aki békés úton igyekeznek előmozdítani a demokratikus reformokat hazájukban. A szóvivő közölte, hogy George Bush amerikai elnök követeli a szíriai kormánytól Kamal Labuani és az összes politikai fogoly szabadon bocsátását.

Labuani, a Demokratikus Liberális Gyülekezett alapítója a minap Washingtonban találkozott George Bush amerikai elnök egyik nemzetbiztonsági tanácsadójával. A 49 éves orvos egyszer már megjárta a szíriai börtönöket: 2001-ben letartóztatták és tavaly szeptemberben szabadult. A szíriai elnök a múlt héten 190 bebörtönzöttet kegyelemben részesített. Jogvédő szervezetek 2500-ra teszik a szíriai politikai foglyok számát.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.