Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Fegyveres összecsapás az iraki el-Hadíszában

MTI
2005.11.20. 10:14
Huszonnégy ember vesztette életét az északnyugat-iraki el-Hadísza városban merényletben és az azt követő tűzharcban - közölte vasárnap az amerikai parancsnokság.

Tizenöt iraki civil, nyolc lázadó és egy amerikai tengerészgyalogos halt meg a Bagdadtól mintegy 220 kilométerre északnyugatra fekvő városban szombaton. Előbb egy út mentén elrejtett pokolgép robbant fel egy amerikai-iraki járőr mellett, majd lázadók könnyűfegyverekkel lövöldözni kezdtek.

Az iraki és amerikai erők napok óta jelentős hadműveletet folytatnak ebben a Szíriával határos térségben, hogy kiűzzék a lázadókat és állandó ellenőrzés alá vonják a határt.

Az amerikai parancsnokság szombat este jelentette be, hogy öt amerikai tengerészgyalogos vesztette életét a Bagdadtól 250 kilométerre északra fekvő Baidzsi városban járőrözés közben. Velük is út mentén elhelyezett pokolgépek végeztek.

Az iraki háború 2003. márciusi kezdete óta 2091 amerikai katona halt meg a közép-keleti országban, túlnyomó többségük (1632 fő) ellenséges cselekményekben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.