Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Dagesztánban elfogtak egy szélsőséges vezért

MTI
2005.11.21. 14:22

Megsebesítettek és elfogtak egy lázadó vezért hétfőn az Oroszországhoz tartozó Dagesztán belügyi erői; a Bujnakszk városában végrehajtott rajtaütésben lelőttek egy másik szélsőséges felkelőt. A Csecsenfölddel szomszédos köztársaság belügyminisztériumának közlése szerint a 37 éves Abdulla Magomedov, "a bujnakszki körzet emírje" került rendőrkézre. Két további fegyveres szökésben van - fűzték hozzá az illetékes szervek. A műveletben a biztonsági erők nem szenvedtek el veszteséget.

A dagesztáni igazságügyi hatóságok ugyancsak hétfőn számoltak be arról, hogy azonosították a bűnszövetkezetnek 108 tagját, amelyet 2003 júniusában Raszul Makasaripov és Indrisz Bakkunov hozott létre abból a célból, hogy állami szolgálatban lévő személyek, a bűnüldöző szervek tagjai és más vezetők ellen hajtsanak végre merényleteket. A szervezet Mahacskalában, Bujnakszkban és más dagesztáni városokban épített ki hálózatokat. Harminchat fegyverest közülük már megöltek, 37-et pedig letartóztattak.

Az orosz belügyminisztérium egyik szóvivőjének közlése szerint az elmúlt hét végén Csecsenföldön a rendőrség megölt egy körözött szélsőséges fegyverest. Az összecsapásban két rendőrtiszt is életét vesztette.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!