Vilma
-8 °C
3 °C

Románia elutasítja a ciánszennyezés magyar vizsgálatát

MTI
2005.11.30. 17:34

A múlt pénteki ciánszennyezés kapcsán Sulfina Barbu román környezetvédelmi miniszter nem tartja szükségesnek, hogy magyar-román szakértők a helyszínen vizsgálódjanak - derül ki a román miniszter szerdai válaszleveléből, amelyről a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A KVM hétfőn fordult levélben Sulfina Barbuhoz annak érdekében, hogy adjon tájékoztatást a Borsabánya melletti legutóbbi ciánszennyezésről. A tárca felvetette annak a lehetőségét is, hogy a két ország szakértőiből álló környezetvédelmi ad hoc bizottság helyszíni bejáráson ellenőrizze a bányák biztonságát.

A román miniszter válaszlevelében úgy fogalmazott: "a szennyezés után végzett további laboratóriumi vizsgálatok azt igazolták, hogy a balesetnek semmilyen káros következménye nem volt a magyar határ menti vizekre".

A levélben a román miniszter kiemeli, hogy a román hatóságok azonnal közbeléptek a probléma megoldásának érdekében. A KVM közleményében felhívja a figyelmet, hogy a ciánszennyezésről szombaton a román vízügyi hatóságok azt követően szereztek tudomást, hogy Bisztra település polgármestere lakossági bejelentés alapján azt jelezte számukra. A román hatóság mindezekhez képest csak vasárnap délelőtt, egy napos késéssel tájékoztatta Magyarországot az esetről.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!