Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Hat katonát öltek meg tamil felkelők Srí Lankán

MTI
2005.12.04. 15:58
Hat katonát gyilkoltak meg tamil lázadók vasárnap Srí Lankán az utóbbi három év legsúlyosabb támadásában, amelyet biztonsági erők ellen követtek el, közölte a hadsereg.

A katonák járművét egy felrobbantott pokolgép vetette szét az Indiai-óceánban elterülő szigetország északi részén, ahol a Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) szakadár csoport a múlt hét közepe óta megerősített katonai létesítményeket támad.

A kormány és a lázadók közötti béketárgyalások 2003 áprilisában megrekedtek. Srí Lanka új elnöke, Mahinda Radzsakpaksze két hete késznek mondta magát a tárgyalások felújítására, amennyiben az LTTE is hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni.

Az ország csaknem két évtizeden át szenvedett a hadsereg és a tamil lázadók háborújától. A bő három éve tartó, de ingatag tűzszünetnek köszönhetően ismét fellendült az idegenforgalom és egyéb iparágak mellett a textilipar.

Az egykor Ceylon néven ismert volt brit gyarmat lakosságának 74 százalékát a zömében buddhista szingalézek teszik ki. A túlnyomó többségében hindu tamilok a népesség 18 százalékát alkotják.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.