Judit
-2 °C
8 °C

Lemondott a Szaddám-per egyik bírája

MTI
2005.12.04. 20:54
Lemondott Szaddám Huszein megbuktatott iraki diktátor perének egyik bírája azután, hogy tudomására jutott, a vádlottak egyike részt vehetett testvére kivégzésében, jelentették be vasárnap iraki bírósági illetékesek.

A volt iraki elnök és munkatársai ügyében eljáró különleges bíróság öt tagú, a kurd Rizgar Mohammed Amin irányítja a testületet. A többi bíró kilétét biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra, így most sem nevezték meg az illetékesek, hogy ki távozott a testületből. Csupán annyit közöltek, hogy az illető a múlt héten jelentette be döntését, és kicseréléséről a hétfőn folytatódó tárgyaláson gondoskodnak.

Bagdadban vasárnap hozták nyilvánosságra azt is, hogy szunnita felkelők összeesküvését fedte fel az iraki hírszerzés: az ellenállók rakétatámadást akartak elkövetni az ellen az épület ellen, ahol hétfőn folytatódik Szaddám Huszein pere. A magát 1920 Forradalmi Brigádoknak nevező csoport azt tervezte, hogy öt rakétát lő ki a bíróság épületére.

A volt iraki elnököt és hét társát a mostani tárgyaláson az észak-iraki Dudzsailban elkövetett vérengzés miatt vonja felelősségre egy különleges törvényszék. 1982-ben a falu 143 síita lakosát mészárolták le, megtorlásul az elnöki gépkocsioszlopa elleni támadásért. Ha a vádlottakat bűnösnek találják, halálbüntetés vár rájuk

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!