Judit
-2 °C
8 °C

Biciklis merénylő robbantott Bangladesben

MTI
2005.12.08. 09:33

Egy biciklis merénylő robbantotta fel magát Banglades északi részén, Netrakona város egyik zsúfolt utcáján csütörtökön, a hatalmas erejű pokolgép legalább öt embert megölt, több tucatnyit pedig megsebesített az első jelentések szerint. Az észak-bangladesi településen alig néhány órával korábban a rendőrség hatástalanított egy ugyancsak nagy erejű pokolgépet. Egyelőre nem tudni, mi állhat a terrorcselekmény hátterében.

A dél-ázsiai országban az elmúlt hónapokban több pokolgépes merényletet hajtottak végre szélsőségesek. A hatóságok azt gyanítják, hogy a terrorcselekmények mögött a Dzsumatul Mudzsahidín nevű betiltott szervezet áll, amely iszlám államot akar létrehozni a 90 százalékban muzulmán, de világi törvények által kormányzott Bangladesben. A szervezetet az idén tiltották be a szintén iszlámista Dzsagrata Muszlim Dzsanatával együtt, mert tagjaik a feltételezések szerint gyilkosságok, rablások és pokolgépes merényletek sorozatát követték el az utóbbi években.

Legutóbb a múlt héten robbantott két pokolgépet is - összesen 15 ember halálát okozva - a Dzsumatul Mudzsahidín, s ezt követően, december elején a hatóságok a szervezet több ezer hívét vették őrizetbe, köztük korániskolák tanulóit, arab nyelvtanárokat és iszlám hitszónokokat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.