Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Hivatalosan is megmérgezték tavaly Juscsenkot

MTI
2005.12.08. 21:22
Az ukrán főügyészség megkapta az igazolást arról, hogy Viktor Juscsenko elnök szervezetében veszélyes szintű a dioxinkoncentráció - közölte a főügyészség sajtószolgálata. .

"A főügyészség közli, hogy a Juscsenko államfő véréből vett mintákon külföldi laboratóriumokban elvégzett toxikológiai vizsgálat azt mutatta ki, hogy szervezetében a megengedett szintet ezerszer meghaladó mérgező anyag - dioxin - található" - áll a főügyészség közleményében.

Viktor Juscsenko novemberben adott vérmintát a törvényszéki orvosszakértői vizsgálathoz. Az elemzést vezető európai laboratóriumok végezték el az ukrán főügyészség kérésére.

Juscsenko a tavalyi ukrajnai elnökválasztási kampány alatt betegedett meg, és később nagy dózisú dioxin-mérgezést állapítottak meg nála. Elmondása szerint a tüneteket a biztonsági szolgálat vezetőivel szeptember 5-én elköltött vacsora másnapján kezdte felfedezni magán, és gyilkossági kísérletnek nevezte a mérgezést. A szakszolgálat hírbe hozott tisztségviselői tagadták, hogy bármi közük volna Juscsenko megbetegedéséhez.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.