Miklós
-7 °C
2 °C

Budapestre jön az új német külügyminiszter

MTI
2005.12.09. 06:26

Négyórás villámlátogatást tesz ma Budapesten az új német szövetségi kormány külügyminisztere: Frank-Walter Steinmeier tárgyal Somogyi Ferenccel, és felszólal a 15. alkalommal megrendezendő Magyar-Német Fórumon.

A Somogyi-Steinmeier találkozón a kétoldalú politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok dinamizálása, a németországi magyar munkavállalókkal kapcsolatos nehézségek mellett várhatóan az Európai Unió 2007 és 2013 közötti költségvetésének ügyéről, a brit uniós elnökség javaslatáról lesz kiemelten szó. A német diplomácia vezetőjét a tervek szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is fogadja.

Tóth József, a külügyi tárca főosztályvezetője szerdán újságíróknak azt mondta, a magyar fél konkrét javaslatokkal áll elő annak érdekében, hogy a hagyományosan jó magyar-német kapcsolatok minőségileg magasabb szintre emelkedhessenek. A kétoldalú együttműködés pezsdítését célzó magyar javaslatok között szerepel a nyugat-balkáni térségben történő közös fellépés lehetőségeinek áttekintése, a külképviseletek közötti együttműködés, valamint a kutatási-tudományos szférában az egyetemek, cégek és helyi kormányzatok közötti hármas együttműködés folytatása.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.