Natália
-3 °C
7 °C

Három helyett egy hazai delegált vesz részt az európai roma fórumon

MTI
2005.12.14. 13:35

Három helyett csak egy magyarországi delegált utazott ki Strasbourgba, hogy részt vegyen Európa legnagyobb roma szervezete, az Európai Romák és Vándorlók Fóruma (ERF) munkájában - erősítette meg az MTI információit a fórumon részt vevő Daróczi Ágnes.

A magyarországi delegált szerdán telefonon az MTI-nek elmondta, hogy a tanácskozáson várhatóan a cselekvési tervről és annak megvalósítási üteméről döntenek, így "óhatatlanul problémát jelent" a többi magyarországi küldött hiánya, mert ő nem szavazhat helyettük. "Komolyan vesznek bennünket, úgy tűnik, csak most már nekünk is komolyan kellene venni magunkat" - fogalmazott a Romédia Alapítvány kurátora, akit három másik képviselővel együtt október 20-án választottak meg Budapesten.

Emlékeztetett arra, hogy a négy Magyarországon megválasztott küldöttből az ERF közgyűlése csak három delegáltat fogadott el, így a magyarországi választáskor legkevesebb szavazatott kapott jelölt, Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke a helyettesek sorába csúszott vissza. Daróczi Ágnes, aki egyébként a fórum alapítói közé is tartozik, már a választáskor felhívta a figyelmet arra: abban az esetben lehet négy delegáltat küldeni az ERF 75 tagú közgyűlésébe, ha az ország cigány lakosságának létszáma meghaladja az egymilliót.

A fórum magyarországi delegáltjainak Daróczi Ágnes mellett Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét és Kalányos Zsoltot, a Cigány Szervezetek Országos Szövetségének jelöltjét választották meg. Az ERF kedden kezdte meg munkáját Strasbourban, a fórumon 42 ország képviselői vesznek részt.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.