Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Izraeli légicsapás ért egy autót Gázában

MTI
2005.12.14. 20:54

Négy palesztin vesztette életét egy gépkocsi elleni izraeli légicsapásban szerdán a Gázai övezetben. Szemtanúk szerint legkevesebb két rakétát lőtt ki a palesztinok járművére egy izraeli repülőgép az Izrael és a Gázai övezet határán fekvő Karni átkelőhely közelében. Egy héten belül ez volt a harmadik ilyen izraeli akció.

A rakétacsapásban a Népi Ellenállás Bizottságai elnevezésű militáns csoportosulás négy tagja halt meg, négy másik személy megsebesült. Az izraeli hadsereg megerősítette a rajtaütést, azt állítva, hogy a palesztin aktivisták támadást akartak elkövetni - nem részletezett - izraeli célpontok ellen. A hadsereg szóvivője szerint a robbanás azért volt olyan pusztító erejű, mert a járműben robbanószert szállítottak.

Nabíl Abu Rudeina, a Palesztin Hatóság szóvivője elítélte, és a palesztin nép ellen elkövetett szörnyűséges bűnnek minősítette a rakétatámadást. Azzal vádolta Izraelt, hogy az erőszak eszkalációjával a január 25-re kitűzött palesztin parlamenti választásokat akarja meghiúsítani. Felszólította az Egyesült Államokat, hogy haladéktalanul avatkozzon be, és vessen véget a gyilkosságoknak.

A Népi Ellenállás szóvivője kijelentette, hogy bosszút állnak a halottakért. Az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai elnevezésű radikális palesztin szervezet szintén bosszút esküdött. Izrael azután újította fel a célzott likvidálásokat, hogy december 5-én egy palesztin merénylő, az Iszlám Dzsihád szervezet tagja, öt izraeli életét oltotta ki egy öngyilkos merényletben Netanjában.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.