Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Az EU az iráni elnök éles elítélésére készül

MTI
2005.12.16. 00:25
Az iráni elnök Holokausztot-tagadó kijelentéseit élesen elítélő nyilatkozatot fogalmaztak meg az Európai Unió külügyminiszterei csütörtökön azzal, hogy azt a két napos brüsszeli csúcsértekezlet végén tegyék közzé hivatalosan.

A dokumentum tökéletesen elfogadhatatlannak nevezi Mahmud Ahmadinezsád legfrissebb, szerdai kijelentését arról, hogy a Holokauszt a zsidó államot a Közel-Keleten megteremteni akaró európaiak által kitalált mítosz.

Ez a kijelentés jól mutatja, milyen felelőtlenül és cinikusan ítéli meg Izrael és a Közel-Kelet helyzetét az iráni kormány - jelentette ki még a csúcstalálkozó előtt Berlinben Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter. Így természetesen még bonyolultabbá válnak az iráni nukleáris programról folytatandó tárgyalások, s én újból azt mondom, hogy a teheráni kormánynak meg kell értenie: a nemzetközi közösség türelme nem végtelen - tette hozzá a parlamentben elhangzott felszólalásában.

Az EU-t képviselő Franciaország, Nagy-Britannia és Németország december 21-én folytatja Teherán képviselőivel a tárgyalásokat a többek - elsősorban az Egyesült Államok - megítélése szerint fegyverkezési célokat szolgáló iráni nukleáris programról.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.