Pál
-9 °C
0 °C

Afgán médiumokat fenyegettek meg a tálibok

MTI
2005.12.18. 19:26

Támadással fenyegettek meg az afganisztáni tálib felkelők vasárnap magán televízió- és rádiótársaságokat, melyeket azzal vádolnak, hogy hamis információkat terjesztenek és hogy az országban állomásozó amerikai csapatok szócsöveiként működnek. Elsősorban a 2004-ben alapított Tolo TV-t vádolják a tálibok azzal, hogy hamis híreket sugároz. Az Omar molla szökésben lévő tálib szellemi vezető neve alatt közzétett közlemény szerint "a médiában, különösen a Tolo TV-ben megjelenő hírek hamisak", és ezek a tömegtájékoztatásai eszközök "az amerikai megszállók szócsövei".

Különösen egy interjú miatt tiltakoztak, amelyben egy tálib vezetőként bemutatott csuklyás férfi tagadja, hogy a táliboknak közük lenne egy gépkocsivezető halálához. A közlemény szerint a tévé állításával ellentétben nem egy tálib vezető látható a felvételen, hanem a tévé egyik riportere álöltözetben. Szintén cáfolták az tévécsatornának azt a hírét, hogy tálib parancsnokok tárgyalásokat folytatnának a kormánnyal.

A tálib rendszert az Egyesült Államok vezette offenzíva döntötte meg 2001-ben, azóta tart véres lázadásuk, ami az ország keleti és déli részén összpontosul.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!