Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Vád egy terrorizmussal gyanúsított személy ellen Londonban

MTI
2005.12.23. 00:13

A londoni rendőrség vádemelési javaslattal bíróság elé küldött csütörtökön egy diákot a július 21-i, félresikerült merénylettel kapcsolatban. A 23 éves Adel Yahya pénteken kerül bíróság elé. Kedden fogták el London Gatwick repülőterén, ahová Etiópiából érkezett. A Scotland Yard közlése szerint terrorcselekményre adott megbízás, illetve terrorcselekmény előkészítése és ilyenre történő uszítás gyanújával vették őrizetbe, a július 21-én kudarcba fulladt merénylettel összefüggésben.

Ennek a támadásnak a megkísérlői ugyanolyan összetételű robbanószert próbáltak működésbe hozni, mint amilyennel a két héttel korábbi, a merénylőkkel együtt 56 halálos áldozattal járó négyes londoni öngyilkos robbantás végrehajtói is elkövették az eddigi legvéresebb ilyen jellegű nagy-britanniai merényletet.

Szakértői vélemények szerint azonban a július 21-ei merényletkísérletben használni kívánt robbanóelegy olyan mértékben lebomlott, hogy a gyújtószerkezeteknek nem sikerült működésbe hozniuk a pokolgépeket. Ezzel a robbantási kísérlettel kapcsolatban eddig 15 személy ellen emeltek vádat, illetve készítenek elő vádemelési javaslatot.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.