Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Moszkva több időt kíván adni Iránnak a tárgyalásra

MTI
2006.01.19. 06:37

Oroszország azt javasolta, hogy halasszák el az iráni atomprogram ügyének az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé történő utalását - közölte szerdán Washingtonban Javier Solana, az Európai Unió külpolitikai főképviselője. Oroszország azt javasolta, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) kormányzótanácsa rendkívüli ülésén kérje az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésének összehívását az iráni atomkérdés kötetlen megvitatására, amelyen azonban nem utalnák hivatalosan az ügyet a testület elé - mondta Javier Solana.

Moszkva ezt a javaslatot az EU-hármas (Franciaország, Németország, Nagy-Britannia) valamint az Egyesült Államok, Kína és Oroszország diplomáciai szintű hétfői londoni tanácskozásán tette. Solana washingtoni sajtótájékoztatóján közölte: tárgyalnak Oroszországgal a javaslatról, de sok a homályos kérdés, és még nem született döntés a javaslat ügyében. Közölte azonban: kevés az esélye, hogy azt Washington és az Európai Unió elfogadja.

Az atomsorompó-szerződésben foglaltak betartásán őrködő ENSZ-szervezet szóvivője szerdán Bécsben megerősítette, hogy február 2-én rendkívüli ülést kezd a NAÜ kormányzótanácsa az Európai Unió kérésére. Megerősítette azt is, hogy a nap folyamán megérkezett a NAÜ bécsi központjába az iráni atomvitában közvetítő három EU-tagország határozati javaslata is. Ebben Nagy-Britannia, Franciaország és Németország kezdeményezi, hogy a 35 ország képviselőiből álló testület terjessze az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé az Iránnal kibontakozott atomvita ügyét.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!