Mária
-6 °C
-2 °C

Izrael tudja, kik követték el a csütörtöki merényletet

MTI
2006.01.20. 13:25
Kapcsolódó cikkek (1)

Az izraeli védelmi miniszter közlése szerint bizonyítékok vannak arra, hogy Irán és Szíria áll a Tel-Avivban csütörtökön elkövetett merénylet mögött. "A támadást Teherán finanszírozta, Szíriában tervelték ki, és a palesztinok hajtották végre" - mondta Saul Mofaz a kabinet biztonsági kérdéseknek szentelt ülésén minisztériuma szerint.

A robbantásban a merénylő halt meg, és 19 ember megsebesült. Elkövetőként az Iszlám Dzsihád radikális palesztin szervezet jelentkezett. Ez volt az első ilyen palesztin támadás azóta, hogy Ehud Olmert átvette a kormány irányítását a súlyosan beteg Ariel Sarontól. A védelmi tárca közlése szerint a kabinet utasítást adott a fegyveres erőknek, hogy folytassa a dzsihádisták üldözését, beleértve az aktivisták likvidálását is.

Mofaz az ülésen kijelentette, hogy kétségbevonhatatlan bizonyítékaik vannak Irán és Szíria részvételére vonatkozóan. Azzal vádolta a szíriai és az iráni elnököt, hogy igazi "terrorista csúcstalálkozót" tartottak csütörtökön Damaszkuszban. Izrael a bizonyítékokat megküldte az Egyesült Államoknak, Egyiptomnak és az európai hatalmaknak.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.