Judit
3 °C
6 °C

Pakisztán: nincs bizonyíték al-Kaida tagok halálára

MTI
2006.01.21. 08:46

Nincs arra utaló bizonyíték, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetői is a pakisztáni törzsi vidéken múlt héten végrehajtott amerikai légi csapás áldozatai között lettek volna - közölte pénteken New Yorkban Saukat Aziz pakisztáni miniszterelnök. "Egy órával ezelőttig, amikor legutóbb egyeztettem a térséget átfésülő biztonsági szervekkel, nem találtak kézzelfogható bizonyítékot" - közölte a kormányfő. Hozzátette: folytatják a kérdés tisztázását.

Korábban egy magas rangú pakisztáni hírszerzési illetékes azt közölte, hogy a 13 polgári személy életét kioltó január 13-i légitámadás áldozatai között volt az al-Kaida több vezetője is. Pakisztáni hírszerzési illetékesek feltételezik, hogy afgán határ közelében lévő Damadola falu ellen elkövetett támadásban, amelynek célpontja Ajman az-Zavahri, az al-Kaida második számú vezetője volt, meghalt a terrorhálózat négy vezetője, közöttük Zavahri veje és az al-Kaida körözött robbanószer- és vegyifegyver-szakértője is.

A héten Pakisztán-szerte kitört tiltakozások ellenére, amelyen a tüntetők az Amerika-barát Pervez Musarraf államfő távozását követelték, Saukat Aziz New York-i sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy országa továbbra is szilárdan támogatja az Egyesült Államokat és Washingtonnak a terrorizmus ellen folytatott harcát. A kormányfő, aki Kofi Annan ENSZ-főtitkárral tárgyalt, ugyanakkor hangsúlyozta: a pakisztáni kormány elítélte az amerikai légitámadást. Hozzátette: a kérdést George Bush amerikai elnökkel tartandó jövő heti washingtoni tárgyalásán is felveti.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.