Judit
3 °C
6 °C

Silva nyerte a portugál elnökválasztást az exit poll szerint

MTI
2006.01.22. 22:12
A fő esélyesnek tartott jobbközép irányultságú Anibal Cavaco Silva volt kormányfő nyerte meg a portugál elnökválasztást a szavazóhelyiségekből kilépő személyek megkérdezésén alapuló, vasárnap este közzétett felmérések tanúsága szerint.

A SIC független tévécsatornán bemutatott, úgynevezett exit poll felmérés szerint Silva a leadott voksok legalább 50,4 százalékát, illetve legfeljebb 54,6 százalékát gyűjtötte be.

A második helyen Manuel Alegre szocialista jelölt futott be, aki a szavazatok 17,7-21,5 százaléka közötti eredményt mondhat magáénak, a másik négy jelölt ennél kevesebb voksot szerzett a SIC által ismertetett felmérés szerint.

Egy másik, az RTP közszolgálati televízióban bemutatott exit poll szerint Cavaco Silva a leadott voksok 49-54 százaléka közötti, Alegre pedig 20-23 százalék közötti eredménnyel zárta a vasárnapi voksolást.

Amennyiben a hivatalos eredmények szerint az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok legalább felét, második választási fordulót kell tartani.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.