Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Merényleteket terveztek a téli olimpiára?

MTI
2006.01.27. 16:11

Robbantásos merényletek elkövetésére készültek a La Repubblica olasz lap értesülései szerint közel-keleti terroristák MiIánóban és egy másik észak-olasz városban, az idei téli olimpiának otthont adó Torinóban.

A római újság pénteki számában olasz belügyminisztériumi és titkosszolgálati forrásokra hivatkozva azt írta, a merénylők kettős robbantás elkövetését tervezték az észak-olasz pénzügyi központ, Milánó vasúti főpályaudvarán. Az akciót az április eleji olasz parlamenti választások elé időzítve március közepéig hajtották volna végre.

Az információk a La Repubblica szerint az olasz titkosszolgálat egyik közel-keleti származású munkatársától származnak, aki állítólag részt vett a terroristák egyik milánói találkozóján. Hírek szerint az olasz hatóságok ezzel az üggyel összefüggésben vettek őrizetbe rövid időre három szíriai állampolgárt, mielőtt kitoloncolták volna őket hazájukba.

Giuseppe Pisanu olasz belügyminiszter a lapértesülést cáfolva azt mondta, nincs konkrét információ készülő merényletekről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.