Vilma
-7 °C
4 °C

Összetűzések neonácik és baloldaliak között Stuttgartban

MTI
2006.01.29. 12:33
Több mint harminc ember sebesült meg szombaton Stuttgartban neonácik, baloldaliak és a rendőrség összecsapásaiban - közölte a rendőrség.

A rendfenntartók kilenc embert őrizetbe vettek, a sebesültek között három rendőr és tíz járókelő is volt. Mint a rendőrség fogalmazott, az egyik őrizetbe vett személy ellenállását a rendőrségi kocsiban "jelentős testi erőszak alkalmazásával tudták csak megtörni", az illető nekiesett az egyik ülés szélének, az arcán súlyos sérüléseket szenvedett.

Körülbelül 250-300 szélsőjobboldali tüntetett először, általában felvonulások betiltásai ellen és a véleményszabadságért. Az antifasiszták tartományi szervezetének ellendemonstrációra mozgósító felhívását mintegy kétezer ember követte. Nyolcszáz rendőrt mozgósítottak.

A kilengésekre akkor került sor, amikor a baloldaliak tüntetésük feloszlatása után Stuttgart egy másik részében meg akarták hiúsítani a szélsőjobb tüntető menetét. Amikor a szélsőjobboldaliak útjukba kerültek, verekedés tört ki, húsz szélsőjobboldali megsebesült. Vétlen járókelők is a csetepaté áldozatául estek. A lovas rendőrökre fadarabok és üvegek is záporoztak, úgynevezett füstbombákat is bevetettek.

A további atrocitások elkerülésére a szélsőjobboldaliak rendőrségi kísérettel különbuszokon elhagyták a várost.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.