Vilma
-7 °C
4 °C

Egy hónap alatt 11 nemzeti vízumot adtak ki

MTI
2006.02.01. 12:23

Az eltelt egy hónapban az érintett négy országban összesen 44-en nyújtottak be kérelmet a nemzeti vízum megszerzése érdekében, és közülük 11 személy számára már ki is állították az okmányt, mondta a külügyi szóvivő szerdai budapesti tájékoztatóján.

A nemzeti vízum megszerzésének feltételeivel kapcsolatban januárban 2377 érdeklődő jelentkezett, a legtöbben Ukrajnából, közölte Polgár Viktor. Románia, Horvátország, Szerbia-Montenegró, valamint Ukrajna állampolgárai 2006. január 1-től díjmentesen kérelmezhetik az úgynevezett nemzeti vízum kiadását hosszabb magyarországi tartózkodásra a négy országban található tíz magyar külképviseleten, nagykövetségeken és főkonzulátusokon.

Az új, speciális tartózkodási vízum többszöri beutazásra jogosít, és három hónapnál hosszabb tartózkodást tesz lehetővé mindazok számára, akik a magyar nyelv gyakorlása, a kulturális, nemzeti identitás megőrzése, az állami felsőfokú oktatáson kívüli tanulmányok folytatása, illetve családi kapcsolataik ápolása céljából kívánnak Magyarországon tartózkodni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.