Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Irán: az ENSZ BT-hez fordul a NAÜ

MTI
2006.02.04. 15:23
Az Európai Unió kérésére az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordul az iráni atomprogram ügyében a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ), amelynek kormányzótanácsa szombaton Bécsben elfogadta az erre benyújtott határozati javaslatot, ám abban nem kezdeményez büntetőintézkedéseket Iránnal szemben.

Az iráni atomprogram miatti komoly aggodalmának ad hangot az atomsorompó-szerződésben foglaltak betartásán őrködő szervezet. A határozatban felszólították Iránt, hogy ismét állítsa le az urándúsítással kapcsolatos minden tevékenységét. A szervezet a határozatban kinyilvánította, hogy hiányzik a bizalom az iráni nukleáris program kizárólagos békés jellegét illetően. Ezért felkérik Mohamed el-Baradeit, a NAÜ főigazgatóját, hogy terjesszen jelentést az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé az iráni atomprogramról, egyebek között arról, milyen lépéseket vár a NAÜ Irántól.

Irán kilátásba helyezte, hogy mindenfajta együttműködést megszüntet a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ) és haladéktalanul felújítja nukleáris programját, amennyiben az ügynökség kormányzótanácsa az iráni atomprogram ügyét az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé utalja - jelentette szombaton az ISNA iráni hírügynökség.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!