Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Kínos történetek a német titkosszolgálatról

MTI
2006.02.12. 14:12
Kapcsolódó cikkek (1)
A Der Spiegel hamburgi hetilap információja szerint kínos részletek derülnek majd ki abból a február végére elkészülő kormányjelentésből, amely német titkosszolgálati ügyeket foglalna össze, s célja az, hogy véglegesen lekerüljön a napirendről parlamenti vizsgálóbizottság felállításának terve.

Az egyik kínos részlet annak beismerése lenne, hogy Haled al-Maszri német állampolgár elrablásáról a hazai illetékesek már a férfi afganisztáni fogva tartása idején is tudtak, s nem a berlini amerikai nagykövet hozta azt először az akkori belügyminiszter, Otto Schily tudomására, miután Maszri már szabadlábon volt.

A német szakszolgálatokat egyéb "ügyekkel" is megpróbálják összefüggésbe hozni. Például azzal, hogy embereik jártak Szíriában, s kihallgattak egy Damaszkuszban fogva tartott német-szíriai férfit. Felbukkantak a guantánamói amerikai támaszponton, ahol százakat tartanak fogva terrorizmus gyanújával. Egy további "ügy", hogy az iraki háború idején Bagdadban maradt német ügynökök állítólag a célok kiválasztásában is segítették az amerikaiakat.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.