Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Tüntetés a Mohamed-karikatúrák miatt

MTI
2006.02.13. 10:11

Könnygázzal és gumibotokkal oszlatta szét a rendőrség hétfőn az északnyugat-pakisztáni Pesavarban a Mohamed-karikatúrák ellen tüntető egyetemisták mintegy hétezres tömegét. A tiltakozó megmozdulás reggel kezdődött, amikor a diákok elindultak az egyetemekre, útközben arra biztatva az embereket, hogy csatlakozzanak tüntetésükhöz.

A tiltakozók kövekkel dobálták meg a brit gyarmati uralom idejéből fennmaradt, keresztény hittérítők által alapított Edward Egyetemet, és betörték a nagy hírű intézmény néhány ablakát. A diákok ezután a pesavari újságíróklubhoz mentek, amelynek pár ablakát ugyancsak betörték. A rendőrök akkor vetettek be könnygázt és támadtak gumibotokkal a tömegre, amikor a tüntetők megpróbáltak a tartományi kormányzó rezidenciájához vonulni, s a város üzleti központjában kezdtek törni-zúzni, miközben a "Vesszen Amerika" és "Vesszen Dánia" jelszavakat kiabálták.

Nem tudni, hányan sérültek meg a tüntetők és a rendőrök összecsapásában, a helyszínen egy újságíró törött lábú diákot látott, amint társai biztonságba helyezték.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.