Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

A palesztinok az ENSZ BT-összehívását kérik

MTI
2006.02.24. 22:05
Az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását kérte pénteken Mahmúd Abbász palesztin elnök a Ciszjordániában zajló izraeli hadműveletek miatt, amelyek előző nap öt halálos áldozatot követeltek.

Az izraeli hadsereg pénteken a ciszjordániai Náblusz térségében folytatta az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai és az Iszlám Dzsihád elleni műveleteit, amelyekben egy hét alatt összesen nyolc palesztint ölt meg. Izraeli katonák péntek reggel két további palesztint - egy illegálisan átkelni akaró munkást és egy pokolgépet telepíteni készülő szélsőségest - lőttek agyon a Gázai övezetet és Izraelt elválasztó kerítés mentén.

"A Palesztin Hatóság haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a Biztonsági Tanács sürgős összehívása érdekében, hogy megvitassák a gyilkosságokat és az izraeli katonai eszkalációt, amely a hónap eleje óta tart Ciszjordániában és a Gázai övezetben" - jelentette ki Nabíl Abu Rudeina, a Palesztin Hatóság szóvivője.

"Abbász elnök sürgős üzenetet küldött a kvartett tagjainak, gyors beavatkozást követelve tőlük az agresszió leállítása érdekében, mivel az veszélyezteti a palesztin vezetés által megőrizni kívánt nyugalom légkörét" - tette hozzá Rudeina, az izraeli-palesztin konfliktus rendezését célzó "útiterv" kidolgozóira, az Egyesült Államokra, Oroszországra, az Európai Unióra és az ENSZ-re utalva.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.