Natália
-3 °C
8 °C

Román férfi mászott a bukaresti német nagykövetség tetejére

MTI
2006.03.22. 20:28
Egy román férfi felmászott szerdán Bukarestben a német nagykövetség épületének tetejére, és azzal fenyegetőzött, hogy felvágja ott az ereit, ha nem szolgáltatnak neki igazságot egy szerinte téves és tisztességtelen bírói ítélet ügyében, amelyet Németországban hoztak ellene.

A 40 éves férfi - saját állítása szerint - egy évet töltött ártatlanul német börtönben. 1988-ban emigrált Romániából Németországba, ahol aztán - négy évvel később - őrizetbe vették, perbe fogták és elítélték fegyveres rablásban való közreműködés vádjával. Most azt követeli, hogy engedjék vissza Németországba, és tárgyalják újra az ügyét.

A kivezényelt rendőrök és tűzoltók három órán át tárgyaltak a tiltakozóval, míg végül rá tudták beszélni, hogy önként lejöjjön a követségi épület tetejéről.

A férfi, bizonyos Marcel Mitu végül beérte annyival, hogy a német nagykövetség egy munkatársa leült vele megbeszélni ügyét. Utána a román rendőrök bevitték az őrszobára, kihallgatták, és 500 lejes (140 eurós) pénzbírságot szabtak ki rá.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!