Zalán
6 °C
19 °C

Prodinak öt százalékos előnyt jósolnak Berlusconival szemben

MTI
2006.03.24. 12:14

Ötszázalékos előnyt adott a legújabb olaszországi közvélemény-kutatás a Romano Prodi vezette olasz baloldali koalíciónak Silvio Berlusconi kormányfő jobboldali pártszövetségével szemben két héttel a parlamenti választások előtt.

Az Atlante Politico Demos-Eurisko intézet által készített, a La Repubblica című olasz liberális lapban pénteken megjelent felmérés szerint a baloldali Unió a képviselőházban 5, a szenátusban 4 százalékkal előzné meg a jobboldali CDL-koalíciót.

A képviselőházi voksoláson a megkérdezettek 51,7 százaléka szavazna az ellenzékre, míg 46,6 százalék a kormánypártokra. Ugyanakkor 30 százalék még nem döntötte el, kire szavaz. A szenátusban 51,4 százalék szintén Prodiékat részesítené előnyben Berlusconi híveinek 47,1 százalékával szemben. Ami a kormányfő személyét illeti, a felmértek 43,4 százaléka Prodit szívesebben látná a miniszterelnöki hivatalban, mint Berlusconit, akit 34,5 százalék választana.

A felmérés szerint az olasz kampányban a legpozitívabb reakciókat a következő szavak és kifejezések váltják ki: katolikus egyház, Európa, szakszervezeti mozgalom, munkaadók, Egyesült Államok.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!