Ambrus
-7 °C
3 °C

Nyugodt légkörben szavaznak a kárpátaljaiak

MTI
2006.03.26. 16:36
Nyugodt légkörben, közepes részvétel mellett folynak a parlamenti és helyhatósági választások Kárpátalján, ahol vasárnap délutánig komolyabb szabálytalanságokról nem érkezett bejelentés.

A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyében - az ország többi régiójához hasonlóan - a legnagyobb gondot a szavazóhelyiségekben kialakuló sorok okozzák. A választóknak ugyanis az alapos adminisztrálás miatt rendszerint 4-5 percet kell várniuk, amíg kézhez vehetik az öt szavazólapot, amelyek közül három - a parlamenti, megyei és járási - terjedelmes pártlistát tartalmaz. Ezek áttanulmányozása is több percet vesz igénybe, ami a szavazófülkék előtt okoz torlódást.

A magyarlakta településeken külön gondot jelent, hogy a szavazólapok ukrán nyelvűek, ezért sok szavazó nehezen igazodik el rajtuk. Igaz, a magyar ajkú voksolók dolgának megkönnyítése végett a helyhatósági választáson egymással szemben induló két magyar szervezet, a "KMKSZ" Ukrajnai Magyar Párt és az Ukrajnai Magyar Demokrata Párt minden magyarok által is lakott településre eljuttatta a megyei és járási listákéval megegyező színű szórólapjait az azokon elfoglalt helyük sorszámának megjelölésével.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!