Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Tizenhét újságírót tartóztattak le Fehéroroszországban

MTI
2006.03.28. 00:56
Összesen 17 újságírót vettek őrizetbe a fehérorosz hatóságok a volt szovjet köztársaságban március 19-én megtartott elnökválasztásokat követő ellenzéki tüntetések kapcsán - közölte hétfő este Moszkvában a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű francia nem kormányszervezet.

Korábban az RSF 13 letartóztatásáról adott hírt. A szervezet a fehérorosz újságíró szövetség adatait alapul véve arról számolt be, hogy március 23-ról 24-re virradóra négy másik újságírót is őrizetbe vett a fehérorosz rendőrség. Vitali Vasilkovot, a Deutsche Welle német rádió- és televízióállomás munkatársa hét nap, Weronika Samolinskát, a Gazeta Wyborcza című lengyel lap gyakornokát pedig tíz nap elzárásra ítélték.

Alekszej Szalej, a grodnói Pahodia internetes újság szerkesztője egyelőre vár az ítéletre. A negyedik őrizetbe vett riporter Frédérick Lavoie, egy Fehéroroszországban dolgozó kanadai szabadúszó újságíró. A RSF szerint az előállított tudósítókat megalázó körülmények között tartják fogva egy Minszkhez közel lévő fegyintézetben.

A fehérorosz belügyminisztérium korábbi közleménye szerint a fehérorosz elnökválasztásra akkreditált újságírók közül egyetlenegyet sem vettek őrizetbe a hatóságok, még akkor sem, ha részt vettek az ellenzék nem engedélyezett tüntetésein. Őrizetbe vettek viszont néhány olyan lengyel, grúz és orosz újságírót, akik nem voltak hivatalosan akkreditálva, és részt vettek a nem engedélyezett ellenzéki nagygyűléseken, felvonulásokon. Öttől tizenöt napig terjedő elzárással sújtották őket.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.