Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Őrizetbe vették Ratko Mladic családjának két tagját

MTI/AFP
2006.04.06. 06:24
A szélsőséges nacionalista Szerb Radikális Párt (SRS) egyik vezetője szerdán azt közölte, hogy a rendőrség őrizetbe vette a háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladic tábornok két rokonát.

A rendőrség a Mladic-család tagjainak lakásában végez házkutatatást, és néhány órával korábban két távolabbi rokonát, Miroslav és Vuko Jedicet őrizetbe vette - közölte Natasa Jovanovic a parlamentben a Beta hírügynökség jelentése szerint.

Natasa Jovanovics "undorítónak" nevezte a rendőrségi akciót és felszólította kollégáit, hagyják el az üléstermet. "Megkezdődött a Mladic-család elleni nyílt nyomásgyakorlás. Náci módszereket alkalmaznak" - közölte a párt egy másik vezetője, Milorad Mircic, aki ugyanakkor nem közölt részleteket a családtagok elleni rendőri fellépésről.

A szökésben lévő Ratko Mladicot, a boszniai szerbek volt vezérkari főnökét népirtással vádolják a Szarajevó elleni, közel tízezer halálos áldozatot követelő ostromban, valamint a közel 8000 muzulmán életét kioltó srebrenicai népirtásban játszott szerepe miatt.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!