Vilma
-8 °C
3 °C

Rice az erő alkalmazásárt sürgeti Iránnal szemben

MTI
2006.04.13. 22:34
Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter csütörtökön felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy fogadjon el Iránnal kapcsolatban határozatot a világszervezet alapokmányának 7. fejezete alapján, amely többek között erő alkalmazására is feljogosít.

A vonatkozó fejezet gazdasági és diplomáciai szankciók bevezetését, és végső esetben katonai akciót helyez kilátásba azon államokkal szemben, amelyek veszélyeztetik a békét és a nemzetközi biztonságot.

"Szükséges, hogy a Biztonsági Tanács ülése nyomán bizonyos következményekkel járjon ez az (iráni) cselekedet, ez a kihívás" - mondta az amerikai külügyminiszter, miután Washingtonban tárgyalt kanadai kollégájával. Szavai szerint "a BT rendelkezésére álló összes lehetőséget meg fogjuk vizsgálni". Mint mondta, "egyetlen olyan dolog van, amivel a BT rendelkezik, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) pedig nem, ez pedig az a lehetőség, hogy az ENSZ-alapokmány hetedik fejezete alapján elfogadott határozatok révén kényszerítheti a világszervezet tagállamait arra, hogy alávessék magukat a nemzetközi közösség akaratának".

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!