Ambrus
-7 °C
3 °C

Egyiptomban őrizetbe vették a Muzulmán Testvériség tucatnyi tagját

MTI
2006.04.15. 20:53
Az egyiptomi hatóságok őrizetbe vették a Muzulmán Testvériség (MT) iszlámista politikai szervezet tucatnyi tagját - közölték szombaton egybehangzóan a hatóságok és a mozgalom részéről.

A törvényellenesen működő, de megtűrt vallási párt öt tagját csütörtök éjjel vették őrizetbe, további hét személyt pedig egy nappal később fogtak le. Március óta a Muzulmán Testvériség legkevesebb félszáz tagja került rács mögé.

A mozgalom honlapján az áll, hogy a csütörtökön lefogott öt személy kivétel nélkül laptulajdonos, s valamennyien indulni kívántak a jövő hónapban esedékes szakszervezeti választásokon.

Az MT a legutóbbi parlamenti választásokon a mandátumok csaknem ötödének megszerzésével a legerősebb ellenzéki erővé nőtte ki magát az egyiptomi törvényhozásban. A mozgalom képviselői függetlenként vesznek részt a parlament munkájában, mert az egyiptomi alkotmány szerint tilos vallási alapon álló pártot működtetni.

A hatóságok időről időre le-lecsapnak a mozgalomra, őrizetbe veszik ismertebb tagjait, s fogva tartják őket egy darabig azon az alapon, hogy egy törvényen kívüli szervezethez tartoznak. Az MT állítja, a kormány igyekszik megleckéztetni őket azután, hogy a mozgalom sikeresen szerepelt a tavaly év végi egyiptomi parlamenti választásokon.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.