Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Elhallgattatták az egyik utolsó fehérorosz ellenzéki újságot

MTI
2006.04.18. 19:33

A fehérorosz hatóságok kedden elhallgattatták az egyik utolsó ellenzéki újságot is - közölték a minszki hetilap munkatársai. Bírósági végrehajtó pecsételte le a Nasa Niva című hetilap szerkesztőségét a fehérorosz fővárosban. A hatóságok az újság bezárását az Andrej Dinko főszerkesztőre kirótt tíznapos börtönbüntetéssel indokolták. Dinko március végén részt vett a tekintélyelvű rendszeréről hírhedt Alekszandr Lukasenko elnök vitatott újraválasztása elleni tüntetéseken, itt vette őrizetbe a rendőrség.

A szerkesztőségnek a minszki városi közigazgatás ideológiai osztályának utasítására történő bezárása megsérti az ország jogrendjét - közölték a hetilap munkatársai. Az újság folytatni kívánja a munkáját, többek között internetes publikálással.

A fehérorosz információs minisztérium a választásokat megelőzően, januárban tiltotta meg a Nasa Niva kioszkokban történő árusítását. A postai előfizetés lehetősége azonban megmaradt, hogy a hatóságok ennek segítségével tarthassák nyilván az előfizetőket. Az újraválasztásának körülményei elleni tüntetést Lukasenko erőszakosan fölszámolta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.