Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Lemondott egy kirgiz miniszter

MTI
2006.04.21. 15:18

Lemondott posztjáról pénteken Almazbek Atambajev kirgiz miniszter, miután megtagadta annak az elnöki utasításnak a végrehajtását, mely szerint kormányzati tisztségviselők nem lehetnek politikai pártok tagjai. "Keserűen tudomásul kell vennünk, hogy ... az államfői hatalommal való visszaélésnek és a hivatalnokok törvény felettiségének gátat szabó reformokat elhalasztották" - indokolta elhatározását az ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter lemondását bejelentve.

Atambajev, aki egyben a kirgiz szociáldemokrata párt vezetője, nem volt hajlandó eleget tenni Kurmanbek Bakijev elnök utasításának, mely szerint a kormány egységének biztosítása érdekében a kormányzati tisztségviselőknek le kell mondaniuk párttagságukról, vagy legalábbis szüneteltetniük kell azt. A kirgiz elnök szerint törvénybe ütköző, hogy kormányzati tisztségviselők egyúttal politikai pártok tagjai legyenek. Atambajev viszont úgy látja, hogy az elnök ezen álláspontja alkotmányellenes.

Atambajev azzal vádolta meg a kormányt, hogy nem harcol eredményesen a korrupció és a szervezett bűnözés ellen. A szociáldemokrata politikus bejelentette, hogy részt vesz a liberális reformokat követelő, április 29-re tervezett ellenzéki megmozduláson.

.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!