Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Szíria és Irán ENSZ BT általi elítélését sürgeti az USA

MTI
2006.04.27. 00:20
Ismételten sürgette az Egyesült Államok helyi idő szerint szerda este, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa ítélje el Szíria ás Irán libanoni szerepvállalását.

A szóban forgó követelést John Bolton, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete fogalmazta meg, utalva arra a közelmúltban közzétett ENSZ-főtitkári jelentésre, amely követelte, hogy egyértelműen vonják meg a szíriai-libanoni határt, fegyverezzék le a Szíria és Irán által egyaránt támogatott Hezbollah libanoni gerillaszervezetet, továbbá, hogy Damaszkusz és Bejrút létesítsen hivatalos diplomáciai kapcsolatokat egymással.

A főtitkári beszámoló nyomatékosan hangoztatta annak szükségességét, hogy Szíria vonuljon ki Libanonból, s a bejrúti hatóságokat erőteljesebb lépésekre szólította fel a Hezbollah lefegyverzése érdekében.

Ennek nyomán látta szükségét Bolton annak, hogy a Biztonsági Tanács újabb határozattal támogassa a főtitkári jelentésben foglaltakat. A BT legutóbb 2004-ben fogadott el ilyen jellegű állásfoglalást, az azonban az érintettek részéről süket fülekre talált.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.