Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Elfogták Ratko Mladic két újabb támogatóját

MTI
2006.05.04. 16:37

A belgrádi média csütörtöki értesülései szerint a szerb hatóságok elfogtak még két személyt, akik segítették a bujkálásban a legsúlyosabb háborús bűntényekkel vádolt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnokot. A letartóztatásról a B92 belgrádi rádió-televízió adott hírt délután. Az őrizetbe vett személyek neve nem ismert, a B92 is csak annyit tud, hogy fivérekről van szó, akik segítették a rejtőzködésben a srebrenicai vérengzés levezénylésével vádolt tábornokot.

A szerb hatóságok az elmúlt hetekben letartóztattak öt személyt, akik feltehetően segítették Mladicot a bujkálásban. Ljubodrag Stojadinovic, az egyik legismertebb belgrádi katonapolitikai elemző - aki tisztként személyesen is jól ismerte a hágai szökevényt - azon a véleményen van, hogy mindez időpocsékolás volt, mert csupa olyan emberről van szó, aki három évvel ezelőtt állt kapcsolatban a tábornokkal.

Az Európai Bizottság szerdán felfüggesztette a társulási tagságról szóló tárgyalásokat Belgráddan amiatt, hogy Vojislav Kostunica szerb miniszterelnök ígéretével ellentétben április végéig nem fogták el Mladicot.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.